WAT IS REFURBISHED?

Refurbished is het controleren, renoveren en schoonmaken van een product. Refurbished betekent letterlijk vanuit het Engels vertaald ‘gereviseerd’. Het zijn producten die retour zijn gekomen omwille van diverse redenen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van voorraad overschotten, technische defecten of een inruilprogramma.

WAAROM HET BEGRIP ‘REFURBISHED’?

Een geretourneerd device zoals een iPhone, iPad of MacBook mag niet meer als nieuw worden verkocht. Dit terwijl refurbished devices meestal ‘zo goed als nieuw’ zijn. Daarnaast is er ook een wezenlijk verschil tussen een ‘tweedehands device’ van een particulier en een grondig - door professionals - gecontroleerd en gereviseerd device. Bij de laatste variant is er sprake van refurbished devices.

IS REFURBISHED BETROUWBAAR?

In de meeste gevallen is het kopen van refurbished producten een betrouwbare keuze. Dat klopt, in de meeste gevallen. Niet iedere refurbished leverancier maakt namelijk gebruik van dezelfde hoogwaardige kwaliteit onderdelen. Hierdoor verschilt de productkwaliteit per aanbieder. Goedkope onderdelen komen niet ten goede van de productkwaliteit. Daarom kiezen wij alleen voor onderdelen met een hoogwaardige kwaliteit.

 

HOE HERKEN IK EEN BETROUWBARE REFURBISHED LEVERANCIER?

Naast een aantrekkelijke prijs, is het ook belangrijk om een refurbished leverancier te controleren op de de betrouwbaarheid. Dit kan namelijk eventuele teleurstellingen achteraf voorkomen. Een betrouwbare refurbished leverancier herken je - in de meeste gevallen - aan de volgende punten:


  • De geboden garantieperiode;
  • Keurmerk ( Keurmerk Refurbished )
  • Levertijd van de producten;
  • Niet goed, geld terug garantie;
  • Een uitstekende klantenservice;

 

WAT HOUDT HET KEURMERK REFURBISHED CONCREET IN?

 

Techniek Nederland (voorheen: Uneto VNI) introduceerde op 15 maart 2019 samen met de marktleiders het Keurmerk Refurbished. Het keurmerk staat voor de volgende 5 beloftes: 

 

1. Kwaliteit gegarandeerd

De eerste belofte die het Refurbished Keurmerk behelst is kwaliteitsgarantie. Keurmerk-bedrijven testen de iPhones professioneel op minimaal 50 punten met de juiste testprogramma’s. Deze processen zijn gecontroleerd middels een technische audit door TÜV Nederland. TÜV test de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training. TÜV opereert op Europees niveau, maar ook wereldwijd.

2. Twee jaar garantie

Zelfs al is je product of reviqwscore nog zo goed, het kan voorkomen dat een toestel niet (meer) naar behoren functioneert door een technisch mankement. Dan wil je als consument kunnen bouwen op een eerlijke-, duidelijke- en uitgebreide garantieperiode. Toestellen die onder het Keurmerk vallen beschikken altijd over een tweejarige garantieperiode. Op het toestel, maar óók op de laadaccessoires en batterij.

 

3. Uniforme cosmetische gradaties

Refurbished iPhones (met het Keurmerk) worden onderverdeeld in drie categorieën (gradaties) aan de hand van cosmetische kenmerken. Dit heeft dus puur te maken met het uiterlijk van een Apple-iPhone. Binnen het Refurbished Keurmerk is sprake van drie uniforme definities van de verschillende gradaties: 

 

Zo goed als nieuw:

Als een device deze conditie heeft dan betekent dat dat het toestel er zo goed als nieuw uitziet. Het device vertoont minimale gebruikssporen.

Licht gebruikt:

Een device met deze conditie heeft lichte gebruikssporen. Hierbij kun je denken aan een klein krasje en/of lichte stootschade.

Zichtbaar gebruikt:

Een device met deze conditie heeft zichtbare gebruikerssporen. Dat kan een diepere kras (zelden op het scherm) of een (klein) deukje zijn.